iauto rallijs 2009

Bez SAAB'iem nomoka arī citi jautājumi
Nezinite 9000
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 848
Joined: Mon Jan 21, 2008 10:24 am

Re:iauto rallijs 2009

Post by Nezinite 9000 »

Arnijs wrote:Arnijs wrote:
Latgale mostas... ImageImage
+1 par bildēm!!
User avatar
Yukki
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 2459
Joined: Tue Jan 15, 2008 2:19 pm
Location: Teika

Re:iauto rallijs 2009

Post by Yukki »

Jopcik, popcik, Jūs esat monstri! Apsveicu ar supertruper 1.vietu Inesi/Aināru un 1.vietu SAAB Kluba komandu, kur savu artavu pielika šoreiz 11.-ie Arnis/Marex!
Rezultāti
User avatar
Smith
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 2049
Joined: Tue Jun 10, 2008 2:11 am
Location: Riga

Re:iauto rallijs 2009

Post by Smith »

Pievienojos sveicējiem! Malači!!! Lai arī dīvaini skan: SAAB club - Toyota... :P
Toyota RAV4, LPG&Kellys Lagon
User avatar
Yukki
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 2459
Joined: Tue Jan 15, 2008 2:19 pm
Location: Teika

Re:iauto rallijs 2009

Post by Yukki »

Nu ko esam visi sveiki veseli mājās. Paši gan tikai, jo Arnija auto ātrumkārba pateica Attā nepiemērotā brīdī:( Bija apmēram tā: satikāmies distancē visi 3 auto - Inesis, Arnijs un mēs ar Faniju un mijoties savā starpā paņēmām pāris KP, bija tāda feina sajūta visiem braukt kopā!:) , tad sākām dalīties,- Inesis ar džipu aizskrēja pa lielceļu, mēs ar Arniju ielīdām forsēt "taisno" bezceļu:P. Aizžvangalējāmies līdz zemākajai vietai un sapratām, ka būtu te tas Ineša džipiņš, brauktu cauri (haha un iespējams tad ietu pēc traktora:evil:), savādāk divas milzu plaņčkas pāri asīm mums nebija pa spēkam. Mēs tad aizdevāmies uz Tukumu, kur mums piemetās Vadātājs, kas mums prasīja apmēram stundu laika, lai sameklētu Tukuma punktus:(, savukārt Arnijs izblandījās vēl pa bezceļiem, kur uz akmens arī atstāja savu kārbu, sapratu, ka arī Inesim apmēram ap šo laiku tikai nedaudz tālāk piemetās Vadātājs un arī rezultāts sagandēts:(
Kopumā jauka gonka, būtu bijis arī rezultāts, ja ne vien šitās šaizes + tas, ka mēs dažbrīd stāvot jau objektā nekādi nespējām atrast pareizo fotobildi:ohmy: . Kopā bija >80 KP/8h, +daudz "teksta uzdevumu". Bija jāslauc PusGovs, jāskraida un jākāpj arī diezgan bija. Ceļi jancīgi - asfalts brīžiem ielāpu ielāpos, grants ceļi -mega slideni, bet gludi, vidējais bija uzlikts 70 km/h pa azimutu starp punktiem,- skriet dēļ tā izvairījāmies, bet nākošreiz balsotu par 80 km/h, jo norāvām arī sodu par "apsteidzi" šoreiz. Agrāk iauto pasākumos mēs cīnījāmies ar subariem un kvatrām, tagad nākas konkurēt ar daudzajiem busiņiem, kuros sēž vesela komanda, kur katrs atbildīgs par savām štellēm - viens stūrē, 3 orientējas, 2 lec ārā un bildējasB)
Lai uzvarētu, ir jāspēj paņemt 7-8KP stundā, mums sanāca tikai 6, lai gan plānojām 7. Lai to sasniegtu, ir jābūt prefekti izplānotam maršrutam, nedrīkst čakarēties paša KP meklējumos, ātri jābildējas un bez kļūdām jābrauc uz nākošo, protams, nepārsniedzot max ātrumu, bet arī jābrauc uz max atļautās robežas.
Esot bijis arī viens crash ar vietējiem:huh:.
Finišējām pilī, kur mums ar Faniju bija kāzas bijušas;)... Dažādos laikos:silly:
Tā kā startējām vieni no pirmajiem, bijām arī laicīgi mājās, auto izturēja godam, tā kā viss labi.
Konkursa jautājums: ko mums būs ar to darīt gada beigās, kad beigsies TA, kuru jaunu mums nedos dēļ tekošās stūres reikas un normālām gonkām tas arī dēļ 2.roba neesamības vairs īsti nederēs:(:blink: :huh:
Normunds
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 1040
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:53 pm
Location: Rīga

Re:iauto rallijs 2009

Post by Normunds »

Malači :)
User avatar
Yukki
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 2459
Joined: Tue Jan 15, 2008 2:19 pm
Location: Teika

Re:iauto rallijs 2009

Post by Yukki »

Pēc nesenā iauto komandas organizētā jaukā Renault Rīgas Eco rallija, šoreiz bija prieks apbraukāt arī Rajonu. Nedaudz komiski, ka šī bija jau otrā sacīkste, kur mūsu ekipāžu mocīja veselības problēmas, tāpēc īpašs paldies tiesnešu meitenēm, kas mūs pirms starta apgādāja ar "dopinga" pulverīti, ko īsi pirms starta pilots sadzērās kopā ar sponsora enerģijas dzērienu - šķiet šis kokteilis palīdzēja noturēt drudžainās temperatūras svārstības pieņemamā līmenī:). Vispār jau laikam tas bija sods par to, ka mēs pieņēmām šo smago un politiski nepareizo lēmumu braukt šite, nevis startēt ciemos pie igauņu SAAB kluba:evil:. Kā par brīnumu augstākminētajam, kontrolpunkti padevās diezgan raiti, gājām labā ritmā, vislaik baidoties pārsniegt vidējā ātruma ierobežojumu, sevišķi uz taisnajiem "šoseju punktiem", par ko "norāvāmies" iepriekšējo reizi.
Bijām pārsteigti, ka tikai pāris km ārpus Rīgas, lauku ceļi ir ieguvuši ziemas segumu, kā rezultātā nācās sajust apmales krūmu pieskārienu dēļ palielinātām trajektorijām, bet viss beidzās bez starpgadījumiem:). Taisnību labad jāteic, ka tieši tāds ceļa segums mums patīk vislabāk!
Jā, arī tumsa šoreiz dažu KP atrašanu neatviegloja, bet mēs vēl labi atceramies "agrākos" iAuto rallija laikus, kad leģendas brauciena noslēgumā kā īpašais “saldēdiens” bija 3h nakts orientēšanās, un visi kā viens toreiz kliedza: “nelaidiet tik agri startu, vēl nebūs satumsis!!! “…un šajās atmiņās pēcinājām sevi. :) Latvieši savus "varoņu" akmeņus dažviet izstāda arī birzmalās bez papildus norādēm,- tā sacīt, kas gribēs pieminēt kritušos, atradīs kur pat tumsā!:) Toties acis izpletās, kad mežvedēju ceļu krustojumā pamanījām skaidras norādes, pa kuru ceļu, kas ir atrodams, t.sk. mūs interesējošā vilciena stacija. Savdabīga izpratne kā tiek izliktas norāžu zīmes - mežā ir, bet uz lielajiem ceļiem nekā. Ak jā, patīkami bija atcerēties senpiemirsto braukšanu pēc leģendas, izbaudījām! Turpmāk šo atrakciju, pie tam ar mainīgiem vidējiem ātrumiem, būtu jāiekļauj LOB standartā! Noderētu arī kāds specposmiņš pa slēgtu trasīti, kā senāk:).
Attiecībā uz krustvārdu mīklu, bijām jau mācīti, ka tai jābūt aizpildītai pilnībā, lai iegūtu punktus, tāpēc uz to arī pamatīgi saspringām.
Neskatoties, ka mūs 2x aizkavēja CP masveida dokumentu pārbaude, pēc finiša bijām dikti apmierināti ar rezultātu (8h-47 bildes), tomēr tikām informēti, ka citiem WP bilžu ir savācies vairāk (57!:O)!:( Jāteic, ka cīkstēties ar "busiņu" komandām, kur 4 dalībnieki sīki sadala veicamos pienākumus, kļūst patiešām grūti, tomēr pagaidām vēl turamies pie pārliecības, ka tas nav neiespējami, minūte pie minūtes un 8h tas jau būs daudz - ir tikai vēl precīzāk jāorientējas, veiklāk jābildējas, fiksāk jāskrien kājām, kautkā tajā visā laikā jāspēj sarēķināt laiki, lai bilde "taisnajā" posmā nesanāktu par ātru un vispār ir arī jāveicas nedaudz vairāk!:)
Kopumā forši pavadīta diena, draudzīgi dalībnieki un pozitīva pasākuma atmosfēra!
Rezultāti Inesis &Co-4., mēs 5., Arnijs/Marex-16., Bildes.
#31
Normunds
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 1040
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:53 pm
Location: Rīga

Re:iauto rallijs 2009

Post by Normunds »

Prieks par Jums ar, ka aizstāvējāt godam kluba kanti. Varbūt arī labi, ka ne visi trakie letiņi aizskrēja uz pasākumu Igaunijā, iespējams, vajadzētu tad visiem ieturēt garāku pauzi... ( naff jau nekas patīkams, ka viesi iztukšo balvās paredzēto grillogļu krājumus :P ).

Vai nav kas dzirdams par i-auto rallija kausa atgriešanos, vai ar šis pasākums ir nomiris dabīgā nāvē.

Nu baigi tās regularitātes sāk pietrūkt ;)
FunnyFox
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 586
Joined: Tue Jan 15, 2008 2:56 am

Re:iauto rallijs 2009

Post by FunnyFox »

Normunds wrote: Vai nav kas dzirdams par i-auto rallija kausa atgriešanos, vai ar šis pasākums ir nomiris dabīgā nāvē.

Nu baigi tās regularitātes sāk pietrūkt ;)
..šo tēmu mēģināju "kustināt" sestdien divas reizes. Vispirms pirms starta ar Lāci (tehnisko komisāru), un viņam, izskatās arī pietrūkst... Bet lēmējs ir Reds, kā saprotam... Otro reizi - pēc finiša ar Murgu (distances priekšnieku jeb Bieles kundzi), un tur attieksme bija noraidošāka, jo nevar savākt tik daudz dalībnieku, lai pasākums būtu rentabls. Nu, par to man gribētos mazliet iebilst, bet tas, ka vajadzīga rūpīga plānošana, gan tiesa... Un tik ienesīgs bizness, kā ir LOB, tas noteikti nebūs. Bet iestāstīt kādam, ka subsīdijas ir katras ģimenes biznesa sapnis,- tik daudz hipnotizētāja spēju man nav. Es tomēr arvien vēl ceru, ka kādudien... ... ... un es neesmu viena, un tas mani spēcina.
Normunds
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 1040
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:53 pm
Location: Rīga

Re:iauto rallijs 2009

Post by Normunds »

Paldies par pūlēm :)

Man ir samērā pozitīva informācija par to, ka šitā štelle labi sāk uzņemt apgriezienus kaimiņu ziemeļzemē. Šogad vēl tiek spiests uz ātrumbraukšanu, bet nākošo sezonu uz laika precizitāti.
Par saviem 96 % esmu gatavs uz to, lai vēl šogad izmēģinātu savus spēkus kādā no šīs zemes salām...
:)
Post Reply