Saabistu receptes
Saabistu receptes
Pameklēju forumā, un lai arī daži Irbenē teleskopa iespaidā teica, ka esot, bet tomēr nav - tātad receptes!
Jo Zinītis solījās padalīties ar to ūbergaršīgo marinēto sīpolu recepti... DOD ŠURP!! :D
p.s. šodien uzcepu šašliku pēc Lawyer parauga - ar čupu dillēm un citroniem marinādē. Sanāca gardi.
Jo Zinītis solījās padalīties ar to ūbergaršīgo marinēto sīpolu recepti... DOD ŠURP!! :D
p.s. šodien uzcepu šašliku pēc Lawyer parauga - ar čupu dillēm un citroniem marinādē. Sanāca gardi.
Braucu ar 9-5 NG glītāko dvīņubrāli
Re:Saabistu receptes
Mēs vēl joprojām meklējam sīpolus,ja viss sanāks,kā solīts,tad rīt tiksim pie izejmateriāla,sataisīsim bildes ar procesu un gatavo produkciju...
Re:Saabistu receptes
Es sīpolus marinēju ananāsu sulā un tikai!:laugh:
Re:Saabistu receptes
Mēģināšu ielikt rcepti no datora faila...
Re:Saabistu receptes
https://dl.dropbox.com/u/102162666/Mari ... 5%86i.docxZinīte wrote:Mēģināšu ielikt rcepti no datora faila...
Re:Saabistu receptes
Īpaši liels +1 no manis Zinītei :) būs jāmēģina kaut ko līdzīgu uzražot.
Braucu ar 9-5 NG glītāko dvīņubrāli
Re:Saabistu receptes
Ja kādam garšo grilēts lasis, es varētu padalīties ar Kanādas indiāņu recepti laša grilēšanai.
Re:Saabistu receptes
dod surp!
-
- Forums - otrās mājas
- Posts: 872
- Joined: Tue Jan 15, 2008 7:24 am
- Location: Jelgava - Rîga
- Contact:
Re:Saabistu receptes
Ja galvenā sastāvdaļa nav kāda, tikai, Mt Logan pakājē augoša zālīte, tad noteikti - recepti studijā! ;)ZingZeng wrote:Ja kādam garšo grilēts lasis, es varētu padalīties ar Kanādas indiāņu recepti laša grilēšanai.
Re:Saabistu receptes
Galvenā sastāvdaļa ir PAGALE :woohoo:
Re:Saabistu receptes
Vakarā uzrakstīsu, jo man 100% precīza recepte galvā nav saglabājusies.
Re:Saabistu receptes
Ok, te nu ir tā mana recepte. Tā ir ideāla grilam ar vāku.
Nepieciešams:
1. Alkšņa koka pagale.
2. Laša fileja.
3. Olīveļļa.
4. Citroni (sulas izspiešanai).
5. Pētersīļi.
Pamatnodarbe šajā receptē ir ar pagali :laugh:
Ņemam alkšņa koka pagali un pagatavojam no tās dēlīti grila garumā vai arī plānotās laša filejas garumā un apmēram 1.5cm biezumā. Man dažreiz sanāk biezāk, dažreiz plānāk ... kā ar cirvi cērt, tā ir. Kad dēlītis gatavs, liekam to zem sloga ūdens traukā uz kādām 24 stundām kārtīgi izmērcēties.
Kad dēlis ir izmircis. Iekurinam grilu, lai tas labi iekarst. Ņemam dēlīti un vienu tā pusi viegli ieeļļojam ar olīveļļu. Tad liekam šo nabaga koka gabalu ar ieeļļoto pusi tieši virsū oglēm. Ļaujam lai ieeļļotā puse karstumā pārogļojas (virspuse tikmēr paliks neskarta). Kad tas ir noticis, ņemam dēli nost no oglēm un pārogļojušos pusi atkal ieeļļojam ar olīveļļu un šoreiz vēl arī pārlejam ar citrona/u sulu.
Tad, kad tas ir izdarīts, beidzot pievēršamies laša filejai.
Liekam to ar ādu uz dēļa pārogļojušos pusi un tad jau normālā veidā ar visu pagali liekam uz grila restēm grilēties kādas 10-15 minūtes. Šajā laikā grila vākam ir jābūt ciet. Gadījumā, ja izmantojat mangali, pagatavojiet no alumīnija folija tādu kā cepurīti :P
Kamēr zivs grilējas sasmalciniet pētersīļu zaļumus un sajauciet tos ar olīveļļu. Ar šo mērci bagātīgi iesmērējiet fileju kādas 2 minūtes pirms zivs ir gatava.
Eļļas ierīvēšanai es parasti izmantoju otiņu, jo karstu pagali rokās nenoturēt.
Ja viss būs izdarīts pareizi, filejas āda būs "pielīmējusies" dēlītim, tādēļ pašu lasi būs jāservē ar lāpstiņu :woohoo:
Ieteikums no manas puses. Tā kā servēšana parasti ir paveicama tikai ar visu dēli, tad ēšanu labāk organizēt brīvā dabā, iepriekš parūpējoties, kur nolikt pašu lasi ar visu dēli. Man ir viens vecs alumīnija galds uz kura es uzlieku 2 ķieģeļus un dēli pa virsu, ēšana gan notiek pie cita galda :silly:
Labu apetīti. Vēlāk pastāstiet kā jums veicās.
PS. Šī laikam ir moderno indiāņu recepte, jo diez vai Kolumba laikos viņiem bija olīveļļa un citroni :laugh:
Nepieciešams:
1. Alkšņa koka pagale.
2. Laša fileja.
3. Olīveļļa.
4. Citroni (sulas izspiešanai).
5. Pētersīļi.
Pamatnodarbe šajā receptē ir ar pagali :laugh:
Ņemam alkšņa koka pagali un pagatavojam no tās dēlīti grila garumā vai arī plānotās laša filejas garumā un apmēram 1.5cm biezumā. Man dažreiz sanāk biezāk, dažreiz plānāk ... kā ar cirvi cērt, tā ir. Kad dēlītis gatavs, liekam to zem sloga ūdens traukā uz kādām 24 stundām kārtīgi izmērcēties.
Kad dēlis ir izmircis. Iekurinam grilu, lai tas labi iekarst. Ņemam dēlīti un vienu tā pusi viegli ieeļļojam ar olīveļļu. Tad liekam šo nabaga koka gabalu ar ieeļļoto pusi tieši virsū oglēm. Ļaujam lai ieeļļotā puse karstumā pārogļojas (virspuse tikmēr paliks neskarta). Kad tas ir noticis, ņemam dēli nost no oglēm un pārogļojušos pusi atkal ieeļļojam ar olīveļļu un šoreiz vēl arī pārlejam ar citrona/u sulu.
Tad, kad tas ir izdarīts, beidzot pievēršamies laša filejai.
Liekam to ar ādu uz dēļa pārogļojušos pusi un tad jau normālā veidā ar visu pagali liekam uz grila restēm grilēties kādas 10-15 minūtes. Šajā laikā grila vākam ir jābūt ciet. Gadījumā, ja izmantojat mangali, pagatavojiet no alumīnija folija tādu kā cepurīti :P
Kamēr zivs grilējas sasmalciniet pētersīļu zaļumus un sajauciet tos ar olīveļļu. Ar šo mērci bagātīgi iesmērējiet fileju kādas 2 minūtes pirms zivs ir gatava.
Eļļas ierīvēšanai es parasti izmantoju otiņu, jo karstu pagali rokās nenoturēt.
Ja viss būs izdarīts pareizi, filejas āda būs "pielīmējusies" dēlītim, tādēļ pašu lasi būs jāservē ar lāpstiņu :woohoo:
Ieteikums no manas puses. Tā kā servēšana parasti ir paveicama tikai ar visu dēli, tad ēšanu labāk organizēt brīvā dabā, iepriekš parūpējoties, kur nolikt pašu lasi ar visu dēli. Man ir viens vecs alumīnija galds uz kura es uzlieku 2 ķieģeļus un dēli pa virsu, ēšana gan notiek pie cita galda :silly:
Labu apetīti. Vēlāk pastāstiet kā jums veicās.
PS. Šī laikam ir moderno indiāņu recepte, jo diez vai Kolumba laikos viņiem bija olīveļļa un citroni :laugh: