Gāze un Aero.


User avatar
lawyer
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 8236
Joined: Thu Jun 05, 2008 8:25 am
Location: Ādaži-Rīga

Re:Gāze un Aero.

Post by lawyer »

Likums par akcīzes nodokli:

14.pants. Nodokļa likmes naftas produktiem

(1) Naftas produktiem, izņemot šā panta otrajā, trešajā, ceturtajā, piektajā un sestajā daļā minētos gadījumus, nodokli aprēķina pēc šādām likmēm:

1) svinu nesaturošam benzīnam, tā aizstājējproduktiem un komponentiem (par 1000 litriem) — 289 lati;

2) svinu saturošam benzīnam, tā aizstājējproduktiem un komponentiem (par 1000 litriem) — 320 latu;

3) petrolejai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem (par 1000 litriem) — 234 lati;

4) dīzeļdegvielai (gāzeļļai), tās aizstājējproduktiem un komponentiem (par 1000 litriem) — 234 lati;

5) naftas gāzēm un pārējiem gāzveida ogļūdeņražiem (par 1000 kilogramiem) — 90 latu;

6) degvieleļļai, kuras kolorimetriskais indekss ir mazāks par 2,0 un kinemātiskā viskozitāte 50°C ir mazāka par 25 mm2/s, tās aizstājējproduktiem un komponentiem, izņemot šīs daļas 7.punktā minētās degvieleļļas (par 1000 litriem) — 234 lati;

7) degvieleļļai, kuras kolorimetriskais indekss ir vienāds ar 2,0 vai lielāks vai kinemātiskā viskozitāte 50°C ir vienāda ar 25 mm2/s vai lielāka, tās aizstājējproduktiem un komponentiem (par 1000 kilogramiem) — 11 latu.

(2) Šā panta pirmās daļas 3., 4. un 6.punktā minētajiem naftas produktiem nodokli aprēķina pēc likmes 40 lati par 1000 litriem, ja attiecīgie naftas produkti ir iezīmēti (marķēti) saskaņā ar šā likuma 28.pantu un tos izmanto par kurināmo siltuma ieguvei apkurē, sadedzināšanas iekārtās vai siltuma enerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā (turpmāk — kurināmais). Ja šajā gadījumā minēto naftas produktu sastāvā vismaz piecus procentus no kopējā produktu daudzuma veido rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela, nodokli aprēķina pēc likmes 15 lati par 1000 litriem.

(21) Eļļas atkritumiem, kuri ietilpst Kombinētās nomenklatūras 2710.preču pozīcijā, izņemot šā panta pirmās daļas 7.punktā minēto produktu, Ministru kabineta noteiktajā kārtībā piemēro šā panta otrajā daļā noteikto nodokļa likmi, ja tos realizē vai paredz realizācijai, izmanto vai paredz izmantošanai par kurināmo. Šajā gadījumā uz eļļas atkritumiem neattiecas norma par iezīmēšanu (marķēšanu).

(3) Ja šā panta pirmās daļas 1.punktā minētajiem naftas produktiem ir pievienots etilspirts, kas iegūts no lauksaimniecības izejvielām un ir dehidratēts (ar spirta saturu vismaz 99,5 tilpumprocenti), un pievienotā etilspirta saturs veido no 70 līdz 85 tilpumprocentiem (ieskaitot) no kopējā produktu daudzuma, attiecīgajiem produktiem (par 1000 litriem) nodokli aprēķina pēc likmes 86,7 lati, ja ievērots viens no šādiem nosacījumiem:

1) etilspirts ir pievienots akcīzes preču noliktavā Latvijas Republikā;

2) minētais naftas produktu un etilspirta maisījums ir ievests no dalībvalsts.

(4) Ja šā panta pirmās daļas 4.punktā minētajiem naftas produktiem ir pievienota no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela un minētā biodīzeļdegviela veido vismaz 30 tilpumprocentus no kopējā produktu daudzuma, attiecīgajiem produktiem nodokli aprēķina pēc likmes 164 lati par 1000 litriem, ja ievērots viens no šādiem nosacījumiem:

1) no rapšu sēklu eļļas iegūtā biodīzeļdegviela ir pievienota akcīzes preču noliktavā Latvijas Republikā;

2) minētais naftas produktu un no rapšu sēklu eļļas iegūtās biodīzeļdegvielas maisījums ir ievests no dalībvalsts.

(5) Rapšu sēklu eļļai, kuru realizē vai izmanto par kurināmo vai degvielu, un biodīzeļdegvielai, kas pilnībā iegūta no rapšu sēklu eļļas, nodokli aprēķina pēc likmes 0 latu par 1000 litriem, ja ievērots viens no šādiem nosacījumiem:

1) rapšu sēklu eļļa vai biodīzeļdegviela, kas pilnībā iegūta no rapšu sēklu eļļas, ražota akcīzes preču noliktavā Latvijas Republikā;

2) rapšu sēklu eļļa vai biodīzeļdegviela, kas pilnībā iegūta no rapšu sēklu eļļas, ir ievesta no dalībvalsts.

(51) Ievedot no dalībvalsts šā panta trešajā, ceturtajā un piektajā daļā minētos produktus, to atbilstību šajās daļās minētajiem nosacījumiem apliecina normatīvajos aktos par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu vai par biodegvielas kvalitātes prasībām noteiktie dokumenti, kas satur informāciju par minēto produktu bioloģisko izcelsmi.

(6) Šā panta pirmās daļas 5.punktā minētajiem naftas produktiem nodokli aprēķina pēc likmes 0 latu par 1000 kilogramiem, ja attiecīgie naftas produkti tiek piegādāti personām, kuras tos izmanto par kurināmo vai gāzes krāsnīs un citās iekārtās, nevis par degvielu.

(7) Ministru kabinets nosaka šā panta otrajā, trešajā, ceturtajā un piektajā daļā minēto produktu aprites un attiecīgā nodokļa administrēšanas kārtību.

(8) Ja produkti tiek realizēti vai paredzēti realizācijai, izmantoti vai paredzēti izmantošanai par degvielu, kurināmo vai par to aizstājējproduktu vai komponentu un nodokļa likme nav noteikta šajā likumā, piemēro nodokli atbilstoši to izmantošanai pēc ekvivalenta degvielas vai kurināmā likmes, kas noteikta šā panta pirmajā un otrajā daļā. Uz kurināmo attiecas nosacījumi par produktu iezīmēšanu (marķēšanu) saskaņā ar šā likuma 28.pantu.

Vairāk neko diemžēl neizdodas atrast... LPG cenu jau laikam veido pamatā pieprasījums/piedāvājums, kas visas pasaules kontekstā ir zems, bet pārstrādājot konkrētu daudzumu naftas, pāri paliek laikam noteikts daudzums naftas gāzes, kā rezultātā laikam piedāvājums manāmi apsteidz pieprasījumu, jo tie tirgi, kuri visvairāk naftas produktus patērē (ASV, Ķīna), nemaz nedomā par LPG... Likumu jau var izgrozīt jebkurā laikā un trīskāršot akcīzes nodokļa likmi LPG, tikai tam tā kā nebūtu racionāla pamata... varbūt kāds zinošāks var vairāk nokomentēt...
Live as you should die tomorrow, learn as you would live forever ;)
RIP4LV
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 106
Joined: Mon Jun 16, 2008 7:29 am
Location: Rîga/Jûrmala

Re:Gāze un Aero.

Post by RIP4LV »

SAABaeroist wrote:jau 2 gadus braukaju un viss ir čikinieka AERO+GAZE Rullz,,jau nedauzd apnika to pašo visu laiku atkarto.:dry:
Vajag petit topicu viss ir jau sen aprakstits,ti japalasa.
Vainigs. Tacu so topiku aktualizetu atradu tikai sodien un tadejadi iepreiksejas diskusijas nepiedalijos. Bija slinkums parlasit 54 post pages.

Tatad nospeizot gazes pedali un apdzenot B) BMW x5 Tev nav sajuta, ka butu izdarijis nepareizu izveli attieciba uz kaitejumu auto dinamika? P.S. Tev tomats vai roka? Jo man vel nak klat automatiskas karbas aspekts, ja tas vispar ko maina
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Gāze un Aero.

Post by Gregers »

skirem wrote:
elmo wrote:
skirem wrote:elmo wrote:

Varētu padomāt ka tie kas brauc ar privāto auto nekad neslimo, nešķauda, nelieto alkoholu un nemēdz būt īgņas!? Diez kādēļ mums tik daudz agresīvu vadītāju, avāriju un visa pārēja nejaucība uz ceļiem notiek ;). Padomā pirms raksti ;)


Padomāju un rakstu vēlreiz, manā mašīnā man neviens nepūš virsū peregaru ar ķiploku smārdu, manā mašīnā man neviens nemāca kur jāsēž, man neviens nekāpj uz kājām, negrūstās, man nav jāklausās citu cilvēku negācijas un skaļās telefonu sarunas, neviens nespiežas klāt un negramstās. Automašīna ir komfortam un tikai un vienīgi komfortam. Tāpēc pats pārlasi vēlreiz ko sarakstīji un pasaki man ka tā nav!Un nestāsti, kas sabiedriskajā nav avāriju, ir, pats esmu redzējis un piedzīvojis.:laugh:
Un tu tagad sajuties ļoti svarīgs B), man prieks par tevi. Izklausās ka tu esi fobiju un kompleksu pātrņemts cilvēciņš, jau tai brīdī kad tev kāds cilvēks atrodas blakus, kur nu vēl ja kāds paskatīsies vai pagriezīsies uz tavu pusi, tā jau būs traģēdija :woohoo:
Kad TU pēdējo reiz esi braucis ar sab trans?
Es te arī reiz biju nodomajis, ka izturēšu braukalēt ar mikriņu, jo taču pietura tieši pie mājas un darba. Cik ta es izturēju, gadu un atkal nopirku auto.
Kad Tev blakus apsēžās tiešām smirdīgs cilveks vai krāgā ieklūp garlaicības mākta penionāre nemaz vairs neliekas rīts tik jauks. Kādu dienu vajadzetu nofočēt Tev vidusmēra autobusa salonu lai atgādinātu ko mēs tur ieraugam- tizlus tīņus kas ar saviem sūda telefoniem atskaņo tizlo amerikāņu muziku vai kādu kārtējo krievu tic tic meldiņu+slikti ožoši pensionāri+ala super neto darbinieki ar drūmiem ģīmjiem :S Pavadīt katru dienu 1.5 stundas šādā sabiedrībā tai vieta lai 20 min laikā aizbrauktu ar savu auto...hmmm...es pat nezinu ko izvēlēties
User avatar
elmo
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 12839
Joined: Tue Jan 15, 2008 7:08 am

Re:Gāze un Aero.

Post by elmo »

skirem wrote:
elmo wrote:
skirem wrote:elmo wrote:
Un tu tagad sajuties ļoti svarīgs B), man prieks par tevi. Izklausās ka tu esi fobiju un kompleksu pātrņemts cilvēciņš, jau tai brīdī kad tev kāds cilvēks atrodas blakus, kur nu vēl ja kāds paskatīsies vai pagriezīsies uz tavu pusi, tā jau būs traģēdija :woohoo:

nevajag visu uztvert personificēti, ja tev patīk braukt ar sabtransu un tu esi pret personīgā transporta lietošanu, nu tak miers un bērziņš, es cienu tavus uzskatus. Bet šajā forumā pulcējas cilvēki, kam patīk braukt ar auto, nevis sabiedrisko transportu. Sabtransa fani sēž Rīgas satiksmes forumā.;)
RIP4LV
Eksperts, ne tehniskais
Eksperts, ne tehniskais
Posts: 106
Joined: Mon Jun 16, 2008 7:29 am
Location: Rîga/Jûrmala

Re:Gāze un Aero.

Post by RIP4LV »

elmo wrote:
[Bet šajā forumā pulcējas cilvēki, kam patīk braukt ar auto, nevis sabiedrisko transportu. Sabtransa fani sēž Rīgas satiksmes forumā.;)[/quote]
:laugh: :laugh: +
User avatar
skirem
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 1399
Joined: Tue Jan 15, 2008 3:08 pm
Location: Riga

Re:Gāze un Aero.

Post by skirem »

To Elmo:
Es nevienu nesūtīju uz sabtransportu, par to, tu pats minēji, pie tam pieteikami nekorekti minot un klasificējot sabtransportā braucošos cilvēkus ;)
Un tu jau nu nebūsi tas kurš man teiks kurā forumā man sēdēt ;):P

To Greger:
Es katru dienu uzdarbu un mājām braucu ar sabtransportu, jo neredzu jēgu savu pakaļu aizvest uz darbu 10-12 min un visu pārējo dienas daļu auto stāv un man vēl jāmaksā par stāvvietu :(. Man ar vilcienu ir tās pašas 15 min un es esmu mājās :cheer: , tas ir tas pats kas man paņemt mašinu no garāžas :P
User avatar
Gregers
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4086
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:05 am
Location: Riga
Contact:

Re:Gāze un Aero.

Post by Gregers »

skirem wrote:To Elmo:
Es nevienu nesūtīju uz sabtransportu, par to, tu pats minēji, pie tam pieteikami nekorekti minot un klasificējot sabtransportā braucošos cilvēkus ;)
Un tu jau nu nebūsi tas kurš man teiks kurā forumā man sēdēt ;):P

To Greger:
Es katru dienu uzdarbu un mājām braucu ar sabtransportu, jo neredzu jēgu savu pakaļu aizvest uz darbu 10-12 min un visu pārējo dienas daļu auto stāv un man vēl jāmaksā par stāvvietu :(. Man ar vilcienu ir tās pašas 15 min un es esmu mājās :cheer: , tas ir tas pats kas man paņemt mašinu no garāžas :P
Ak tad rekur tā sab trans idealizācijas sakne aug :laugh:
Es vasarā reizēm uz jūru braucu ar vilcienu un arī esmu brīnijies, ka vilcienā cilveki mierīgaki- laikam vietas vairak
User avatar
andrisem
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 1284
Joined: Mon Oct 06, 2008 3:14 pm
Contact:

Re:Gāze un Aero.

Post by andrisem »

Būsim reāli un paškritiski. Gāzi liek auto, jo saprot, ka ar auto tādu kādu to oriģināli ir izstrādājis auto ražotājs, nevar atļauties pārvietoties. Vai tas ir kautkas ar ko lepoties ? Protams, pēc SAAB ir grūti pārsēsties uz ko citu. Gāze ir variants, kā gandrīz saglabājot esošo komforta līmeni braukt ar mazākiem izdevumiem. Bet nevajag gāzi uzspiest kā vienīgo saprātīgo variantu. Ir daudz tādu cilvēku, kas joprojām strādā un nopelna tik daudz, lai lietu benzīnu par tādu cenu kāds tas ir. Ir daudz citu variantu, ne tikai sabiedriskais transports, piemēram, velosipēds, mocis utt. Katram pašam jāizdomā, ko darīt, bet teikt, ka tie, kas ielikuši gāzi, ir pareizie un tie, kas neliek gāzi, nedomā ar galvu, ir nekorekti.
SAAB 9-5 2.3T
SAAB 900 T8 Special
SAAB 900 2.1i
Nīgrais
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 1675
Joined: Tue Jan 15, 2008 4:53 am
Location: Rîga.

Re:Gāze un Aero.

Post by Nīgrais »

Jā, tas ir viens grūc izšķiršanās lēmums!

Mans ar` domā: Atmest pīpošanu, dzerstīšanos un priekamājas apmeklējumus un turpināt rūcināties ar benžuku, vai uzkrāmēt gāzi un turpinat savus netikumus. :unsure:
No otras puses - uzkrāmējot gāzi man varētu iet vēl zaļāk! :laugh:
User avatar
gustavs
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 2606
Joined: Fri Feb 15, 2008 10:03 am
Location: Location

Re:Gāze un Aero.

Post by gustavs »

Nīgrais wrote:Jā, tas ir viens grūc izšķiršanās lēmums!

Mans ar` domā: Atmest pīpošanu, dzerstīšanos un priekamājas apmeklējumus un turpināt rūcināties ar benžuku, vai uzkrāmēt gāzi un turpinat savus netikumus. :unsure:
No otras puses - uzkrāmējot gāzi man varētu iet vēl zaļāk! :laugh:
Nu, redz! Nemaz nav tik sūdīgi, ka, tas bendža tik dārgs. Vismaz var palikt pie kāda skaidrā saprāta atblāzmas un priecāties,ka vismaz ir kāds nieks ārējā faktora,kas neļauj pārmēru baudīt šo liderīgo dzīvesveidu :P :laugh: !
Nīgrais
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 1675
Joined: Tue Jan 15, 2008 4:53 am
Location: Rîga.

Re:Gāze un Aero.

Post by Nīgrais »

Gustavs wrote: palikt pie kāda skaidrā saprāta atblāzmas
Vo Vo, skaidrais saprāts man bija līdz gadiem 30, tagad palikusi vien saprāta atblazma!

:laugh: :laugh: :laugh:
User avatar
lawyer
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 8236
Joined: Thu Jun 05, 2008 8:25 am
Location: Ādaži-Rīga

Re:Gāze un Aero.

Post by lawyer »

andrisem wrote:Būsim reāli un paškritiski. Gāzi liek auto, jo saprot, ka ar auto tādu kādu to oriģināli ir izstrādājis auto ražotājs, nevar atļauties pārvietoties. Vai tas ir kautkas ar ko lepoties ? Protams, pēc SAAB ir grūti pārsēsties uz ko citu. Gāze ir variants, kā gandrīz saglabājot esošo komforta līmeni braukt ar mazākiem izdevumiem. Bet nevajag gāzi uzspiest kā vienīgo saprātīgo variantu. Ir daudz tādu cilvēku, kas joprojām strādā un nopelna tik daudz, lai lietu benzīnu par tādu cenu kāds tas ir. Ir daudz citu variantu, ne tikai sabiedriskais transports, piemēram, velosipēds, mocis utt. Katram pašam jāizdomā, ko darīt, bet teikt, ka tie, kas ielikuši gāzi, ir pareizie un tie, kas neliek gāzi, nedomā ar galvu, ir nekorekti.
Ko nozīmē "nevar atļauties pārvietoties"? :silly:
Live as you should die tomorrow, learn as you would live forever ;)
KurBads
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 3218
Joined: Thu Jan 17, 2008 3:00 pm

Re:Gāze un Aero.

Post by KurBads »

nuu vecīt, es braucu ar sab.transportu uz darbu ~ 50% laika. Es nesēžu Rīgas Satiksmes forumā. Patiesīvā, man nav baigo iebildumu pret RS autobusu satiksmi, nav tik traki. Mikriņi, tur mazāk vietas un mazāk gaisa, bet braukt jau var.
OK, manā gadījumā ir problēmas ar parkošanos Rīgas centrā, tāpēc izvēle ir ar mašīnu nebraukt. Laikā, kad uz ielāma nav sniegs, braucu ar riteni :)
Nevajag tomēr sab.trans. braucējus nolikt kā kaut kādus muļķus un lūzerus.
elmo wrote:
skirem wrote:
elmo wrote:
Un tu tagad sajuties ļoti svarīgs B), man prieks par tevi. Izklausās ka tu esi fobiju un kompleksu pātrņemts cilvēciņš, jau tai brīdī kad tev kāds cilvēks atrodas blakus, kur nu vēl ja kāds paskatīsies vai pagriezīsies uz tavu pusi, tā jau būs traģēdija :woohoo:

nevajag visu uztvert personificēti, ja tev patīk braukt ar sabtransu un tu esi pret personīgā transporta lietošanu, nu tak miers un bērziņš, es cienu tavus uzskatus. Bet šajā forumā pulcējas cilvēki, kam patīk braukt ar auto, nevis sabiedrisko transportu. Sabtransa fani sēž Rīgas satiksmes forumā.;)
MY 1968 SAAB 96, MY 1969 Sonett V4, MY 1970 99, MY 1988 c900 T16 airflow cabrio, MY 1992 c900 t16 cabrio, MY 1993 c900 T16 airflow 3-d
& Chevy 5,7
User avatar
Nauris_t16
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 3418
Joined: Thu Aug 30, 2007 12:55 pm
Location: Pārdaugava

Re:Gāze un Aero.

Post by Nauris_t16 »

KurBads wrote:nuu vecīt, es braucu ar sab.transportu uz darbu ~ 50% laika. Es nesēžu Rīgas Satiksmes forumā. Patiesīvā, man nav baigo iebildumu pret RS autobusu satiksmi, nav tik traki. Mikriņi, tur mazāk vietas un mazāk gaisa, bet braukt jau var.
OK, manā gadījumā ir problēmas ar parkošanos Rīgas centrā, tāpēc izvēle ir ar mašīnu nebraukt. Laikā, kad uz ielāma nav sniegs, braucu ar riteni :)
Nevajag tomēr sab.trans. braucējus nolikt kā kaut kādus muļķus un lūzerus.
Tu aizmirsti vienu faktoru :) Ļoti daudz ko izšķir tas, no kāda rajona nākt tas sabiedriskais B)
900aero clubsport #8
User avatar
mixeris
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 4125
Joined: Mon Jan 14, 2008 4:47 pm
Location: Rīga, Latvia

Re:Gāze un Aero.

Post by mixeris »

Un beigu beigās, kāds tam sakars ar Gāzi?
Atkal tīrīt topiku no drazām?
Post Reply