Pērku TomTom`u

User avatar
lawyer
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 8236
Joined: Thu Jun 05, 2008 8:25 am
Location: Ādaži-Rīga

Re:Pērku TomTom`u

Post by lawyer »

uculs wrote:Tikai ne Becker, ja lietosi ārpus vakareiropas. Tur strādā uz urrā, bet pie mums ir pilnīgs mesls, arī Polijā strādā pilnīgi greizi. Pirmkārt ceļu nav, otrkārt, ja kādu maršrutu paņem, tad lai no tā atsietos jātiek kādi 50km nost no ceļa, tad sāk pārreķināt. Polijā pazīst tikai kādus trīs ceļus, kaut arī kartēs ir daudzi citi. Pie tam tie ceļi kas viņam patīk nav labāki par tiem, kurus negrib izmantot, tik vien kā skaitās nozīmīgāki.
Manis lietotajam Becker nebija nekādu problēmu arī LV, EST un Polijā, bet tas laikam ir karšu atjaunošanas jautājums - manējam arī nebija pēdējās informācijas par pašām jaunākajām pārbūvēm un dažreiz Somijā rādīja, ka braucu pa pļavu vai cauri upei :D
Live as you should die tomorrow, learn as you would live forever ;)
User avatar
uculs
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 2124
Joined: Tue Jan 15, 2008 12:44 am

Re:Pērku TomTom`u

Post by uculs »

Nu Somijā tas aparāts pa pļavu bieži brauca, bet es tur pēc atmiņas un čuja orientējos, to aparātu cits lietoja. Principā viss ceļš Helsinki-Turku nebija iezīmēts.
Es tik atceros, ka Polijā mēs braucām pēc savas saprašana un tas aparāts visu laiku dzina atpakaļ uz savu maršrutu, kaut gan mūsu bija par 500km īsāks. Toreiz kartes tika atjaunotas pirms brauciena, bet tie nebija nekādi jaunie ceļi. Vienkārši mazākas nozīmes. Taču Becker visu laiku dzina uz Varšavu un tad uz bāni. Braucām uz Berlīni. Tur jau par cirvim skaidrs, ka caur Varšavu ne ātrāk, ne tuvāk nesanāk. Turklāt Vācija strādā perfekti. Eiropas dienvidos, gan nojūk, bet tur jauno ceļu ir tik pat cik veco. Īpaši pie Barselonas, kur bāņu vairāk kā Rīgā ielu. Aparts dažus ceļus zināja, bet nebija neviena krustojuma, rezultātā iemaldījāmies lidostā. No manas pieredzes, vislabāk patīk iGo un Garmin.
User avatar
elmo
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 12839
Joined: Tue Jan 15, 2008 7:08 am

Re:Pērku TomTom`u

Post by elmo »

Dzelža nosaukumam nav nekādas nozīmes, visu izšķir tas, cik aktuālas ir kartes! Ja Tomtomu apdeito tikai bezmaksas versijā, tad nav ko sūdzēties, ka Saulkrastu apvedceļa vietā rāda pļavu un dienvidu tilta vietā upi.;)
User avatar
uculs
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 2124
Joined: Tue Jan 15, 2008 12:44 am

Re:Pērku TomTom`u

Post by uculs »

Vispār jau ir gan, jo ražotāji izmato dažādus algoritmus ceļa aprēķināšanai. Tas pats Becker, vienā testā, no Rīgas uz neatceros kurieni Eiropā (ka tik nebija Parīze) veda caur Tallinu uz Stokholmu utt. Tests vispār bija par ceļa aprēķināšanas ātrumu, nevis ceļa izvēli. Tad vēl ir brīnumi, kas rēķina caur Kaļiņingradu. Nav kritiski, ja seko tam ko dari, bet nepazīstamākās vietās, var izrādīties piņķerīgi.

Mēs pēc tā paša Beckera, Porto izbraucām vecpilsētu, kur katrs krustojums ir izņemams tikai ar dzīšanos turp atpakļ, bet Lisobonā kādus 200 metrus pret kalnu stūmāmies atpakaļgaitā, jo ielas galā bija kāpnes:).

Toties tāds vecs softs kā 2006 gada iGo mani pa Latviju izveda pat tad, kad ceļš uz Rēzekni bija remontā. Pie tam pa tādām vietām, ko es nekad pat kartē neizvēlētos. Bet viss pa asfaltetu ceļu un ieekonomējot kādus 20km, no tā maršruta, kas bija pa lielāku ceļu. Taču katram jau ir sava pieredze un pārliecināt nevienu netaisos, tik dalos iespaidos.

Bieži nācies lietot Microsot brīnumu, kas Eiropā strādā normāli, bet Polijā tam tikai pāris ceļi iezīmēti. Jā un papīra karte backupam vienmēr vajadzīga. Kaut vai tāds sīkums, kā nodega lādētājs lapsim un piepīpētājam izsita drošinātāju naktī, Zviedrijas nekurienē. Nācās vilk uz čuju, cujs nepievīla:)
pipars
Jauniņais
Jauniņais
Posts: 9
Joined: Sun Mar 30, 2008 1:41 pm
Location: Riga

Re:Pērku TomTom`u

Post by pipars »

Elmo ir daleji bija taisniba. Aparata nosaukumam nav nozimes, visu izskir tas, ka karte ir ieksa. Eiropa tie ir vai nu Tele Atlas (lasi: TomTom) vai NAVTEQ. Par Tomu nezinu cik apdeitotas kartes ir baltijas valstim pedeja laika. Domaju nekas tur dizs nebus. Savukart par NAVTEQ kartem, ir ta ka vinas iet taja pasa Becker, Navigon, Garmin uc. jau pamata.

Vel svarigi butu zinat kada kartes versija ir ieksa, jo dazi labi savu Q4-2009 karti sauc par jaunu. Tas ir nolasams kartes setingos, zem "version".

Manam Becker bija diezgan paveca karte, bet nebiju manijis, ka vins baigi pa krumiem vadatu. Manuprat nebija ne vainas baltijas valstim.
Normunds
Saab Kluba biedrs
Saab Kluba biedrs
Posts: 1040
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:53 pm
Location: Rīga

Re:Pērku TomTom`u

Post by Normunds »

Pipar,

Kad svaigākais LV gara darbs būs pieejams ? Šoruden vai nākamgad ?

Man prātā ir neliels Ziedu rallijs 2012 un svaigākā versija varētu ļoti palīdzēt plānošanā.
User avatar
fimbars
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 807
Joined: Sun Feb 13, 2011 11:30 am
Location: Grobiņa
Contact:

Re:Pērku TomTom`u

Post by fimbars »

KurBads wrote:Man arī ļoti patika TomTom, kad to lietoju R-eiropā. Šobrīd Latvijā laikam tomēr nav tas labākais karšu pārklājums. iGo apmierina pilnībā, bet vajag kaut ko, kas darbotos ne uz Smārtfona. Vai iGo spēj griezties arī uz WM un tiem ķīniešu verķiem?
Spej.Esmu licis uz tadiem verkiem.
pipars
Jauniņais
Jauniņais
Posts: 9
Joined: Sun Mar 30, 2008 1:41 pm
Location: Riga

Re:Pērku TomTom`u

Post by pipars »

Hei! Atvainojos par vēlo atbildi. LV/LT/EE gara darbs tiek veidots un "relīzēs" 4x gada, respektivi Q1-11, Q2-11 utt. Es jau teiktu jo jaunaks pagadās, jo labāks ;) bet ir no svara ari tas ko razotajs no ta kartes satura "panem sev" respektivi BMW un Opel velmes var atskirties. Un vel viena nianse kurai gruti izsekot, kuru kartes relizes kvartalu "noperk" attiecigais dzelza razotajs. Dazam labam (BMW piemers) tas ir tikai 1 no 4 gada kvartaliem.

Atgadini man un es tev iedosu kadu Navigon/ vai Becker "majas testiem".

PS. Cerams ka topika aizsacejs ir sen dabujis jau kadu labu verki ;)
KurBads
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 3218
Joined: Thu Jan 17, 2008 3:00 pm

Re:Pērku TomTom`u

Post by KurBads »

Neesmu neko dabujis. Laikam meginasu darbinaat veco PDA ar GPS uztvereju. Tagad jaatrod kaada svaigaaka IGo versija prieks VM.
MY 1968 SAAB 96, MY 1969 Sonett V4, MY 1970 99, MY 1988 c900 T16 airflow cabrio, MY 1992 c900 t16 cabrio, MY 1993 c900 T16 airflow 3-d
& Chevy 5,7
Post Reply