Nelāga pieredze ar mūsu pašu komūnas biedru [Auto krāsošana]

Bez SAAB'iem nomoka arī citi jautājumi
Post Reply
User avatar
rzmzr
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 444
Joined: Wed Jun 29, 2016 1:24 pm

Nelāga pieredze ar mūsu pašu komūnas biedru [Auto krāsošana]

Post by rzmzr »

Laba diena,

Diemžēl ir sanācis šāds gadījums, tamdēļ informāciju vēlos izplatīt cik plaši iespējams.

Ar Emīlu Grīnbergu tika sarunāta automašīnas krāsošana.
Emīls sevi uzstādīja kā šī amata speciālistu, un solīja kvalitatīvu darbu, kuram dos garantiju.

Krāsošanas gaitā Emīls regulāri sūtīja bildes un video, kā viņam sokas ar darbu - arī ar problēmām, ar saskārās, t.i., krāsojums bija defektīvs visam auto.
Emīls godprātīgi uzņēmās savu kļūdu labot, un auto pārkrāsot vēlreiz.
Kopumā, šis atkārtojās divas reizes, līdz Emīls bija sasniedzis līmeni, kad jutās gatavs nodot savu darbu.
Dienā, kad devāmies pakaļ auto, acīs nedaudz sariesās asaras. Viss automašīnas krāsojums bija klāts ar bedrītēm, visas gumijas - aizlietas ar krāsu, un vietumis, detaļas (durvju plastmasas moldingi), bija pārklātas kā ar smilšpapīra efektu, nemaz nerunājot par automašīnas salonu, kas bija viscaur klāts ar putekļiem.

Papildus tam, uz tikko, svaigi krāsotām durvīm, bija dziļas švīkas un buktes.
Auto apskates laikā, uz šīm kļūdām tika norādīts, un Emīls solīja savu veikumu labot, bet auto šobrīd vajadzētu savākt, lai krāsa nožūst pa visam. Auto īpašnieks teica, ka auto viņam nevajagot, jo braukt ar ko ir, un automašīna var palikt, kamēr darbs tiks veikts kvalitatīvi, bet Emīls uzstājīgi norādīja, ka pēc tam auto paņemšot pats.

Pagāja laiks, un tā arī notika - Emīls auto paņēma vēlreiz, bet auto ļoti ātri atgriezās atpakaļ - auto ir ticis vēlreiz pārkrāsots, un šoreiz to nav darījis viņš. Krāsojuma kvalitātes uzlabojums, salīdzinot ar pirmo reizi, kad auto bija "gatavs" atdošanai, bija uzlabots nedaudz :
Krāsojumu vairs neklāj bedres, bet tas ir nekvaliatīvs, ar putekļiem un izciļņiem. Gumijas un logu malas vēljoprojām klātas ar krāsas satecējumiem, kā arī, "smilšpapīra" efekts novērojams vēl spēcīgāks. Dažas detaļas klāj 5mm biezs krāsas notecējums, uz ko Emīls atbildēja - šo var izpulēt.
Pēc šāda auto saņemšanas, darba rezultāts vēljoprojām nav apmierinošs - auto tika aizvests pie viena no vadošajiem speciālistiem auto kopšanā, un defekti, šoreiz, tika iemūžināti, ko var vērot pievienotajos attēlos.

Papildus tam, auto tika uzrādīts citiem krāsošanas speciālistiem, kas šo darbu atzina par paviršu un nevīžīgu, un, ka novērojams pieredzes trūkums darbu veikšanai.


Pirms tiek pieņemti secinājumi, ka auto īpašnieks ir cimperlīgs un piekasīgs, pieminēšu sekojošo:

No veiktā darba netika sagaidīta absolūta izcilība vai "auto tiko no salona," bet gan kvalitatīvs krāsojums, kuru nopulējot auto izskatīsies lieliski.
Iepriekš minētais speciālists auto kopšanā norādīja, ka šādu krāsojumu nav iespējams izpulēt līdz labam rezultātam - ir brutāli jāslīpē nost krāsa.

Kad auto īpašnieks Emīlam Grīnbergam norādīja uz trūkumiem atkārtoti veiktajā darbā un piedāvāja Emīlam atgriezt pusi no samaksātās naudas, un šo atgadījumu aizmirst, Emīls atbildēja, ka viņam nekas nav jādara, un apgalvojumi esot nepamatoti - auto īpašnieks drīkstot izdzēst viņa numuru, un vairs nesazināties.

Darba summa - 1800 EUR.

Krupi var norīt, un nekādu naudu vai darba labojumu no Emīla Grīnberga vairs nesagaidām.
Neiesaku sadarboties vai ņemt darbā šo personu - neizrāda spēju nest atbildību par saviem darbiem, un tad, kad tiek konfrontēts par savu veikumu, "ieslēdz" upura režīmu, tēlaini izsakoties - nedz zvaigznes esot bijušas pareizi nostājušās, nedz čakras vaļā, un vainīgi ir visi citi, izņemot darbu veicēju.


Kā izrādās, šis nav pirmais gadījums - savu komentāru par šo personu var sniegt arī Elmo un retāk šeit esošais, Emsiem, kuru pieredze ir līdzīga.

Pievienoju arī linku uz Google disku, kur var aplūkot automašīnas šī brīža stāvokli:

https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
1998 9-3 2.0T, pšš - Pārdots
2006 9-5 Aero, manuālis - B235R + B234 Hybrid - Pabeigts?
1996 BMW E36 B204 - procesā
User avatar
hofmaks
Forums - otrās mājas
Forums - otrās mājas
Posts: 1744
Joined: Mon Dec 01, 2008 5:15 am

Re: Nelāga pieredze ar mūsu pašu komūnas biedru [Auto krāsošana]

Post by hofmaks »

Nu milzīgs fui tādiem meistariem! Detaļas,kuras viegli noņemt- logu gumijas,fortačkas,moldingi vienkārši sadirsti. Spriežot pēc redzamajām švīkām- ļoti neprofesionāla pieeja,izpratne par smilšpapīru rupjumu un grunts efektivitāti.
Godīgi - ļoti žēl.
Pa to pašu naudu būtu labāk aplīmējuši ar plēvi. Defektus,buktes iepriekš paši varētu nošpaktelēt un pieslīpēt
http://www.sensonpaint.lv
29940215
LV

Saab 9-5 2000 2.3t aero TD04HL-16T , B234i camshafts,3.5bar fuel pressure,lightweight flywheel,ecm soft powered by Jancis :D
Post Reply